Van stroompunt naar wasmachine

Van stroompunt naar wasmachine

  • Post author:
  • Post Category:News

Met ons platform kun je voorzieningen schakelen en afrekenen in de openbare ruimte. En daarbij rollen we van het een in het ander. Van een stroompunt naar een waterkraan en van een laadpaal naar een brug. Als er maar geschakeld kan worden. Zo komen er steeds meer producten die je kunt delen en die je aan- en uit kunt schakelen. Neem nou de wasmachine…

Weg met munten en kaarten

In steeds meer havens wordt AanUit.net gebruikt. Een van de havenmeesters stelde ons op een gegeven moment de vraag of hij ook de wasmachines in de wasmachines kon bedienen met de app. Het was even zoeken, maar ook dat bleek te kunnen. Maar wasmachines verkopen is niet echt onze corebusiness, dus gingen we op zoek naar een partner. Die partner vonden we in Miele en zo is appWash Miele ontstaan: de digitale oplossing voor zelfbedieningswasruimtes, of het nu in een flatgebouw, een studentenhuis, een camping of een andere omgeving met gedeelde wasmachines en wasdrogers is. Weg met munten en kaarten, gewoon de appWash-app downloaden, aanmelden, saldo aanvullen, machine en programma selecteren en wassen maar.

Klaar voor het digitale tijdperk met Miele Operations & Payment Solutions

Maar voor een traditionele fabrikant, zoals Miele, kan het best een uitdaging zijn om wendbaar te zijn en met het digitale tijdperk mee te gaan. Daarom is in 2019 Miele Operations & Payment Solutions opgericht, een 100% dochteronderneming van Miele. Deze organisatie wordt geleid door Frederik Wiedei en Martin Hünten, voorheen werkzaam in het digitale innovatielab van Miele. Frederik: ‘Met appWash van Miele leveren we een digitale service van de toekomst die een geavanceerde oplossing voor wasruimtes over de hele wereld ontwikkelt en verkoopt. In plaats van twee of drie mensen binnen Miele aan te stellen in elk land waar we actief zijn, hebben we ervoor gekozen een aparte start-up op te richten. Zo kunnen Martin en ik ons volledig concentreren op de markt van de zelfbedieningswasruimtes en de uitrol van appWash Miele in heel Europa.’

Partnerschap Involtum en Miele

Miele Operations & Payment Solutions en Involtum werken samen als het gaat om appWash Miele. Frederik: ‘Miele brengt het volledige klantenbestand, de Miele-hardware en het verkoopnetwerk in. Martin en ik zorgen voor business development, de marketingactiviteiten, wat juridische onderwerpen en de uitrol van appWash Miele. Involtum, als expert in pay-per-use software, heeft een krachtig platform ontwikkeld om betalingen technisch en procesmatig af te handelen. Hun team heeft ook de hele digitale front-end ontwikkeld: de app voor de gebruikers en de portal voor de operators. Ook zorgen ze met hun platform voor het facturatieproces voor de operator en de verbinding van appWash met verschillende betaalmethoden en providers. Ze helpen ons niet alleen met hun platform en expertise, het zijn ook fantastische mensen om mee samen te werken: pragmatisch, snel en leuk, en we delen onze strategische opvattingen en doelstellingen voor het bedrijf. Een geweldige samenwerking. ‘

Een mooie toekomst voor appWash Miele

‘Tot nu toe hebben we de app online gezet, net als de portal voor operators, en hebben appWash Miele uitgerold in Duitsland, Nederland en Oostenrijk’, zegt Frederik. ‘Nu zijn we begonnen met het trainen van de Miele-verkoopteams en technische teams, land voor land, zodat ze eind 2020 appWash Miele in heel Europa kunnen verkopen en uitrollen.’

Would you like to know more?

Wil je eens verder praten over een van de slimme diensten van Involtum? Heb je zelf een idee voor gedeelde voorziening? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.