EFR, de officiële studievereniging van de Erasmus School of Economics, helpt studenten. Hidde Harms van EFR over de samenwerking met Involtum.

Involtum gaat samenwerking aan met Erasmus School of Economics

Economic Faculty association Rotterdam (EFR) is de officiële studievereniging van de Erasmus School of Economics. Van academische evenementen tot wervingsmomenten en sociale bijeenkomsten: EFR helpt studenten de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen. Daarbij helpt de vereniging studenten onder meer zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt door ze in contact te brengen met potentiële toekomstige werkgevers. Involtum is zo’n werkgever. Hidde Harms, Commercial Officer en Vice President bij EFR, over de rol van EFR binnen de Erasmus Universiteit en de samenwerking met Involtum.

Onderwijs, ontwikkeling, oriëntatie en netwerk

Met ruim 6000 leden is EFR een van de meest actieve en meest professionele studieverenigingen van Nederland. Elk jaar organiseren we verschillende activiteiten en evenementen voor studenten van de Erasmus School of Economics, maar ook voor andere studenten van de Erasmus Universiteit. Onze activiteiten zijn gebaseerd op vier pijlers: onderwijs, ontwikkeling, oriëntatie en netwerk. Zo bieden we bijvoorbeeld de goedkoopste boeken aan, helpen bij studieondersteuning en organiseren sociale evenementen zodat studenten zich echt thuis gaan voelen in Rotterdam. We helpen studenten ook om zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt en zoeken manieren om ze in contact te brengen met potentiële toekomstige werkgevers.

Time to Thrive!

EFR wordt jaarlijks gerund door acht gedreven en enthousiaste studenten. Als bestuur zijn we verantwoordelijk voor het besturen van de vereniging en het bepalen van onze koers voor de toekomst. We hebben de leiding over meer dan 150 commissieleden en zijn verantwoordelijk voor zo’n 70 evenementen per jaar. Zo organiseren we jaarlijks de EFR Inspiration Days. Tijdens dit congres zijn grote, inspirerende sprekers aan het woord. Zo hebben we in het verleden wereldleiders als Ban Ki-moon, Mikhail Gorbachev en François Hollande naar onze campus weten te halen. Dit jaar organiseren we een online versie van de EFR Inspiration Days, met als thema ‘Time to Thrive!’ Ook nu hebben we weer bijzondere sprekers op het programma staan. Denk aan Diederik Gommers, professor Intensive Care Medicine, Robert Swaak, Chief Executive Officer van ABN AMRO, Maaike Head, voormalig roeister en langebaanschaatsster, en Frans van Houten, Chief Executive Officer van Philips.

Brug tussen studenten en bedrijfsleven

De belangrijkste doelstelling van EFR is het slaan van een brug tussen theorie en praktijk, daarbij hoort het leggen van de verbinding tussen studenten en bedrijfsleven. Onze opleidingen zijn best theoretisch, door studenten in contact te brengen met het bedrijfsleven maken we die theorie tastbaar en komt ook de praktijk aan bod. Dat doen we onder andere door samenwerkingen aan te gaan met bedrijven. Zo kunnen we bijvoorbeeld via onze socialmediakanalen stageplekken en (bij)banen onder de aandacht brengen bij studenten. Maar we organiseren ook een carrièrebeurs. Deze vindt dit jaar op 18 mei plaats – uiteraard ook online – en op deze dag kunnen bachelorstudenten netwerken met werkgevers zoals Involtum.

Warm hart

Twee van de oprichters van Involtum, Hans en Edwin, hebben in het verleden in het EFR-bestuur gezeten en beiden dragen EFR een warm hart toe. Nu ze zelf een mooi, groeiend bedrijf runnen, vonden ze het tijd om ons eens te benaderen om openstaande posities bij Involtum actief te promoten onder onze leden. We hopen het komende academisch jaar onze samenwerking verder uit te breiden door Involtum ook te verwelkomen op andere evenementen, zoals ons recruitmentevenement voor startersbanen.

Over Hidde

Hidde Harms heeft afgelopen zomer zijn bachelor Economics and Business Economics aan de Erasmus University Rotterdam succesvol afgerond. Als Commercial Officer en Vice President bij EFR haalt hij er, in dit bijzondere en moeilijke jaar, enorm veel voldoening uit om creatieve oplossingen te verzinnen om alsnog de doelen van EFR op een mooie manier te vervullen.

nl_NLDutch