Marktkoopman veilig aan de knoppen

Marktkoopman veilig aan de knoppen

Orange Power Systems levert slimme en innovatieve boven- en ondergrondse stroomvoorzieningen die bijdragen aan de verduurzaming van markten en evenementen. Dat doen zij met het platform van Involtum. Sjors van de Zanden, technisch specialist, Orange Power Systems, vertelt in deze blog hoe de elektrakast van Orange Power Systems kan bijdragen aan de veiligheid in de wereld van markt-, evenementen- en sportveldenstroom.

Verzelfstandiging van de markt

Veiligheid is een belangrijk thema op markten en evenementen. In het verleden gebeurde het nogal eens dat elektrakasten open stonden en kabels over het terrein lagen. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Marktmeesters hebben het druk, waardoor ze niet altijd zicht op de kast hebben. Ik kreeg toen de vraag om een kast te ontwikkelen die een bijdrage kon leveren aan de verzelfstandiging van de markt. Veiligheid en gemak moesten daarbij voorop staan.

Aanraakveilig

Ik heb toen een kast ontwikkeld waarbij de contactdozen aan de buitenzijde zitten, zodat niemand meer ín de kast hoeft te zijn. Die plaatsing van de contactdozen aan de buitenkant is uniek. Het lijkt op het eerste oog niet veilig, maar zo is het niet. De kast werkt op basis van stekkerdetectie en het activeren van een app. Dan pas geeft de contactdoos stroom. Als een kind met een spijker of iets anders aan de contactdoos zit, kan er niets gebeuren. Zo wordt de veiligheid voor de gebruiker gewaarborgd. De kast voldoet aan alle veiligheidsnormen en is aanraakveilig. Mocht er toch iets gebeuren, dan schakelt de kast automatisch uit.

Samen ondernemers verder brengen

Om de kast te bedienen werken we met de app en het platform van Involtum. De techniek voldoet aan al onze verwachtingen, en bovendien is het ook heel fijn samenwerken met het team van Involtum. Ze werken volgens alle wettelijke richtlijnen, en denken ook goed met ons mee. Aangezien een gebruiker zich eerst door middel van de app moet registreren, is de gebruiker altijd te achterhalen. Dit is niet alleen prettig in het geval er iets gebeurt, het geeft ons ook inzicht. Op basis van data die we verzamelen kunnen we gebruikers bijvoorbeeld informeren wanneer hun installatie verouderd raakt of op het punt staat kapot te gaan. Zo kunnen we samen de ondernemers ook echt een stap verder brengen.

Meer weten?

Interesse in de innovatieve boven- en ondergrondse stroomvoorzieningen van Orange Power Systems, in combinatie met het slimme platform van Involtum? Neem contact op met Orange Power Systems of met Involtum.

nl_NLDutch