Involtum-stagiair in de spotlights: Klai Petkevicius

Involtum-stagiair in de spotlights: Klai Petkevicius

Eén van de uitdagingen van 2020 was het vinden van een stageplek. Klai Petkevicius, derdejaars student Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam, lukte het in ieder geval wel. Hij vond een mooie plek bij Involtum. Klai over verwondering, de afwas en het leveren van een zinvolle bijdrage.

Mazzel

Het vinden van een stageplek was dit jaar een stuk moeilijker dan anders. Stagebedrijven nemen niet snel meer studenten aan in verband met de strenge coronamaatregelen. Om eerlijk te zijn was ik zelf ook wat laat begonnen met zoeken, maar ik had mazzel: mijn docent kwam met de contactgegevens van Involtum. In oktober heb ik contact opgenomen. Ik mocht een paar dagen later al op kantoor komen en kon direct aan de slag.

Verwondering

Voor ik mijn afspraak bij Involtum had, heb ik natuurlijk op de website gekeken. Om eerlijk te zijn, wist ik toen nog niet echt wat ze deden. De eerste dagen vroeg ik me ook echt af waar ik was beland en wat ik moest doen, maar als je eenmaal bezig bent, wordt het al snel duidelijker. Nu ben ik helemaal op m’n plek en heb ik het helemaal naar m’n zin.

Processen beschrijven

Mijn opdracht is om de processen van Involtum te beschrijven, bijvoorbeeld het opstarten van een app, het verzamelen van informatie, of het factureringsproces. Dat doe ik in een visuele tool, zodat de processen ook echt in beeld gebracht worden. Het is ook de bedoeling dat ik op die manier mogelijke verbeterpunten aan het licht breng. Uiteindelijk moet er een adviesrapport komen, dat ik moet presenteren. Het doel is natuurlijk dat Involtum daar ook echt iets mee kan. Maar daar ben ik wel positief over. Om in de toekomst bepaalde vergunningen te krijgen, moet je bijvoorbeeld je processen gevisualiseerd hebben.

Thuiswerken

Ik begon hier in de eerste week oktober, fulltime. De dinsdag erna was de persconferentie waarin werd aangekondigd dat de coronamaatregelen weer werden aangescherpt. We hebben toen afgesproken om nooit met meer dan vier personen op kantoor te zijn. Nu werk ik twee dagen op het kantoor en drie dagen thuis. Dat is natuurlijk op zich voor dit soort werk prima te doen. We hebben contact via mail, ik kan inloggen op het platform van de Involtum-helpdesk.

Leren door op de vloer te zijn

Ik mis natuurlijk wel het sociale contact. Bovendien leer je als stagiair gewoon het meest door tussen de mensen te zijn die het werk doen, door te luisteren naar waar ze het over hebben, door ter plekke vragen te kunnen stellen. Maar goed, het is niet anders. Ik ben blij dat ik het thuiswerken en werken op locatie kan combineren. Als ik er ben, mag ik ook altijd mijn vragen stellen. Sommige termen zijn nog best lastig te begrijpen, maar ik leer steeds weer wat bij. Van mijn begeleider krijg ik ook regelmatig tips, en sowieso is iedereen hier hartstikke behulpzaam. Ook tijdens de lunch is het erg gezellig. En op de dagen dat ik op kantoor ben, doe ik na het eten graag de afwas. Dat hoort niet bij mijn studieopdracht, maar ik vind het gewoon leuk om iets extra’s te doen.

Meer weten?

Wil je eens verder praten over de slimme diensten van Involtum? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

nl_NLDutch