Van vervuilende dieselaggregaten naar duurzame feestverlichting in haven Maassluis

Van vervuilende dieselaggregaten naar duurzame feestverlichting in haven Maassluis

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De haven in maritiem, historisch Maassluis is de perfecte uitvalsbasis voor binnenvaart en pleziervaart. Tot een aantal jaar geleden kende de haven geluids- en stankoverlast door het gebruik van vervuilende dieselaggregaten. Inmiddels gebruiken de schepen in de haven van Maassluis Walstroom, en worden de schepen in de haven gesierd door duurzame feestverlichting.

Laatste haven naar zee

Maassluis is de eerste stad aan de Waterweg, en kent een binnen- en buitenhaven die onder andere beroemd is om zijn historische schepen, zoals stoomzeesleper Furie uit 1916 – die een hoofdrol vertolkte in de verfilming van het boek Hollands Glorie van Jan de Hartog – en museumschip Hudson uit 1939. De haven in Maassluis is toegankelijk voor de pleziervaart en biedt een extra stopplaats voor jachten als laatste haven naar zee en eerste haven vanuit zee.

Van geluids- en stankoverlast naar duurzame kerstverlichting

Veel binnenvaartschepen in Maassluis gebruikten tot enige tijd geleden vervuilende dieselaggregaten om stroom op te wekken. Tot in de havenreglementen werd opgenomen dat deze aggregaten niet meer waren toegestaan, zorgden ze voor veel geluids- en stankoverlast. Inmiddels maken de schepen in de haven gebruik van Walstroom van Involtum. Walstroom biedt havenbedrijven, gemeenten, exploitanten de mogelijkheid om stroom eenvoudig en professioneel te laten afrekenen. Passanten en schippers kunnen dankzij Walstroom zelf stroom en water activeren aan de kade, in de haven of op de steiger, zonder dat ze hiervoor naar het gemeentehuis of de beheerder moeten gaan. Dankzij de duurzame stroom wordt de haven in Maassluis nu gesierd door mooie kerstverlichting, zonder dat daar geluid of stank aan te pas komt.

Meer weten?

Wil je eens verder praten over Walstroom of over een van de andere slimme diensten van Involtum? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.