AanUit.net nu ook in jachthaven de Rotterdamsche Admiraliteit

AanUit.net nu ook in jachthaven de Rotterdamsche Admiraliteit

Dankzij een samenwerking met Anker Rotterdam is AanUit.net nu ook beschikbaar in de historische haven van Rotterdam. Om precies te zijn bij het Boerengat aan de Admiraliteitskade, recht voor het beroemde restaurant Kaat Mossel. In deze blog vertelt Robert Viëtor, eigenaar van Anker Rotterdam, hoe hij samen met zoon Bas kwam tot de oplossing van Involtum.

Slimme oplossingen door AanUit.net

Anker Rotterdam is een Rotterdams familiebedrijf met een rijke geschiedenis van meer dan tachtig jaar. In 1932 zag de elektrotechnische groothandel Anker Electro B.V het levenslicht. In 2012 hebben we onze dienstverlening uitgebreid en zijn we onder de naam Anker Rotterdam B.V. verdergegaan. Behalve ‘alleen’ groothandel zijn we inmiddels ook consultant op gebied van duurzame verlichtingsoplossingen en slimme oplossingen voor gebouwen, industrie, scheepvaart en havenbedrijven.

Voer voor discussie

Inmiddels is de vierde generatie werkzaam in het bedrijf. Samen met zoon Bas heb ik het project aan jachthaven de Rotterdamsche Admiraliteit aangepakt. Via een relatie kwamen we in contact met havenmeester André Eleveld, de initiatiefnemer van de jachthaven aan de Admiraliteitskade. Sinds de realisatie in 2014 werkt deze jachthaven met een bemeteringssysteem om stroom af te rekenen. Dat bracht enorm veel gedoe met zich mee. Het is nu eenmaal een enorme bedrijvigheid in zo’n haven. Er liggen kleine bootjes, maar er komen ook enorme jachten met airco’s en hele keukens. En dan heb ik het nog niet gehad over vaste ligplaatsen, die soms leeg zijn. Dan kan iemand anders die plek innemen. Bovendien is zo’n bemeteringssysteem lastig uit te lezen. Kortom, voer voor discussie en André zocht een slimmere oplossing om het elektraverbruik van de jachten te meten en door te rekenen aan de ligplaatshouders en passanten.

Vereende krachten

Al snel kwamen we uit bij AanUit.net, de slimme oplossing van Seijsener en Involtum. Mijn andere zoon, Hanno, is ondernemer in onder andere de ICT-wereld. Met zijn skills wist hij precies hoe hij het bestaande bemeteringssysteem – dat intelligent was, maar ook heel complex – uit moest lezen. Zo konden wij vanuit Anker Rotterdam B.V. een complete oplossing aanbieden. Vervolgens heb ik met een goede kastenbouwer een mooie installatiekast ontworpen waarin we de AanUit-module hebben geïntegreerd. Daarna heeft Bas, samen met een installatiebureau, het project afgerond. Mooi om zo, als vader met twee zoons met vereende krachten – en expertises – zo’n project te mogen uitvoeren.

Vertrouwen in de toekomst

Wij zijn erg gecharmeerd van het AanUit-systeem van Seijsener en Involtum en zien zeker meer mogelijkheden en toepassingen. We verwachten dat we AanUit.net vaker zullen gaan inzetten. We hebben dan ook veel vertrouwen in de samenwerking met Involtum.

Meer weten?

Wil je meer weten over AanUit.net of een van de andere slimme oplossingen van Involtum? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.

nl_NLDutch