Thuisblijfvakantie? Kijk eens naar deze 4 slimme IoT-oplossingen

Thuisblijfvakantie? Kijk eens naar deze 4 slimme IoT-oplossingen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De kans dat je deze zomer thuisblijft, is vrij groot. Vrijwel de helft van de Nederlanders ziet het niet zitten om de landsgrenzen over te steken en blijft liever thuis, blijkt uit onderzoek. Blijkbaar voelt het thuis toch een stuk veiliger. Maar zo’n thuisblijfvakantie brengt nog een voordeel met zich mee: je kunt eindelijk eens die leuke gadgets uitproberen. Met deze vier vindingen kom jij de vakantie wel door.

Vers eitje?

OK, we weten het, niet elke Nederlander houdt kippen. Maar ben jij toevallig wel die liefhebber van een vers eitje, maar heb je geen zin om vroeg op te staan om de kippen naar buiten te laten, dan moet je eens kijken naar de ChickenGuard. Deze zelfopenende en – sluitende deurkit zorgt ervoor dat jij je nog een keer kunt omdraaien en beschermt bovendien je kippen tegen vossen, wasberen en ratten.

Lekker stukje fietsen

Van roestige rammelbak tot elektrisch schakelende racefiets en van vouwfiets tot razendsnelle speed pedelec: naar schatting rijden er zo’n 23 miljoen fietsen rond in ons land. Niet gelijktijdig uiteraard, maar toch. Sinds ons land in maart in intelligente lockdown ging, zijn de fietsen helemaal niet meer aan te slepen. Daar maakt menig Nederlander ook gedurende zijn staycation gretig gebruik van. Maar fietsen, die worden nogal eens gestolen. KPN en ANWB zijn met hiermee aan de slag gegaan en ontwikkelden, dankzij sensoren en het Internet of Things, een nieuwe opsporingsmethode. Binnen 48 uur zit jij weer op je gestolen fiets!

Slimme pleister

In onze zomerblog van 2019 schreven we al over de slimme zwembroeken en bikini’s van Spinali Design. Hun ingebouwde UV-sensor zendt een signaal uit naar je telefoon als het tijd wordt om je opnieuw in te smeren of uit de zon te gaan. Maar het team van Spinali zit niet stil. Dit jaar lanceerde het bedrijf een slimme pleister die infecties detecteert. De pleister bevat een middel dat een waarschuwingssignaal afgeeft wanneer er ziekteverwekkende bacteriën verschijnen. Dit signaal gaat naar de drager van de pleister of naar een zorgmedewerker. Zo wordt de infectie in een vroeg stadium gedetecteerd en de verzorging ervan geoptimaliseerd. We hopen natuurlijk dat je de pleister niet nodig hebt, maar heb je toch een wondje en ben je ellende liever voor? Wie weet is de pleister dan een uitkomst. Maar eh… geen garanties van onze kant.

Smart in… eh uit de zon

Het bedrijf ShadeCraft zorgt dat je je tuin kan transformeren in een slimme tuin. Hun Suntable is een tafel op zonneenergie waarmee je ook je mobiele apparaten draadloos kunt opladen. Met de ingebouwde bluetooth speakers kun je ook nog eens genieten van een lekker muziekje. Maar ook met hun parasol Sunflower kun je je tuin in de juiste sfeer brengen. Voor een lekker muziekje of gezellige tuinverlichting draait de Sunflower zijn baleinen niet om en gedurende de dag beweegt de parasol met de zon mee. Steekt de wind op? Dan klapt Sunflower automatisch in. Alleen de ingebouwde kurkentrekker mist nog.

Meer weten?

Slimme gadgets hebben we niet bij Involtum. Maar slimme oplossingen te over. Wil je eens verder praten over onze slimme diensten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.