Makkelijk installeren met de Installer-app

Makkelijk installeren met de Installer-app

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Ons platform groeit en wordt op steeds meer plekken gebruikt om af te rekenen. Dat betekent automatisch dat er ook steeds meer installateurs bezig zijn met onze technologie. Want nieuwe stroompalen, laadpalen, wasmachines en andere apparaten moeten natuurlijk wel eerst aangesloten worden op ons systeem. Tot voor kort hield dat in dat de installateur met ons contact op moest nemen voor de juiste instellingen en een laatste test. Dat werd zo langzamerhand een beetje te tijdrovend. Bovendien komen steeds meer installateurs uit landen waar een taal gesproken wordt die onze talenknobbel te boven gaat. Daar hebben we iets op gevonden: de Installer-app.

Een stap minder in het proces

Naast de apps en platforms die we hebben ontwikkeld voor klanten van onze diensten, hebben we nu een tweede app ontwikkeld voor de installateur. Deze app helpt de installateur zelf de juiste instellingen in te geven en een laatste test te doen bij het apparaat dat hij installeert. Daarvoor moest hij voorheen ons bellen. Dat ging maar om een kort belletje, maar veel korte belletjes bij elkaar zorgden aan onze kant voor een fikse belasting. Met onze Installer-app hebben we een stapje uit het proces gehaald. Scheelt ons veel werk en maakt dat de installateur rechtstreeks met ons platform kan communiceren.

Handomdraai

De eerste versie van de Installer-app werkt met de appWash, en is bedoeld voor installateurs en dealers van Miele die wasserettes uitrusten met wasmachines en drogers. Op het eerste scherm geeft de installateur aan of het gaat om een nieuwe wasserette of om onderhoud van een bestaande installatie. Vervolgens kiest hij de locatie waar hij zich bevindt. Door het nummer van het te installeren of onderhouden apparaat in te typen, wordt de juiste controller gekoppeld aan de locatie. Tenslotte geeft hij aan of het om een droger of een wasmachine gaat. Met een druk op de knop start er automatisch een test waarbij wordt gecheckt of het signaal werkt en of alle apparaten goed reageren. Zo doet de installateur zelf in een handomdraai dat waarvoor hij anders een kwartier met ons aan de lijn had moeten hangen. Voor ons is de app heel waardevol omdat wij op deze manier tegen zo laag mogelijke kosten onze diensten aan kunnen bieden. Bovendien biedt het iedereen een stuk flexibiliteit.

De app

De Installer-app is nu beschikbaar voor de appWash, maar dezelfde app komt op termijn beschikbaar voor installateurs van Walstroom-palen, NomadPower- en Marktstroompunten en alle andere apparatuur die bij onze diensten horen. De Installer-app is beschikbaar in alle Europese talen en is er voor Android en iOS.

Nieuwsgierig?

Benieuwd naar onze Installer-app? Of wil je weten wat de slimme diensten van Involtum voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We vertellen je er graag meer over.