De mogelijkheden van AanUit.net? Eindeloos!

De mogelijkheden van AanUit.net? Eindeloos!

We schreven al eerder over het groeiend aantal jachthavens en camperplaatsen dat gebruik maakt van AanUit.net. Maar wat is er eigenlijk allemaal mogelijk met AanUit.net? Ronald van den Heuvel, Accountmanager bij Seijsener Rekreatietechniek, vertelt het in deze blog.

Gemak voor gebruikers en beheerders

AanUit.net bestaat uit een stuk hardware en het softwareplatform van Involtum. Als we die twee samenbrengen, gaat er een hele wereld aan mogelijkheden open. Qua hardware kun je denken aan betaalautomaten, wasmachines, stroomvoorzieningen, waterkranen, vuilwaterpompen, slagbomen of zelfs een brug. Het softwareplatform bestaat eigenlijk uit twee delen: een deel voor de gebruiker en een deel voor de beheerder. Zo kan een eindgebruiker z’n havengeld of verblijf afrekenen, water en stroom afnemen en afrekenen of de wasserette gebruiken in een openbare wasruimte. Maar voor de beheerder biedt het platform nog veel meer. Zo kan een havenmeester bijvoorbeeld via de eigenaarsportal regelen dat de vaste ligplaatshouders een andere tarieven berekend krijgen dan de passanten, kan hij zorgen dat vreemden niet het sanitair of de wasserette in de haven kan betreden door toegangscontrole te beheren met een pincode, uitgebreide rapportages opvragen met zaken als omzetten en btw-gegevens, en zijn hardware beheren. En als een passant of een vasteligplaatshouder – tijdelijk – op een andere plaats wil liggen, is dat dankzij AanUit.net zo geregeld, waar dat in het verleden een heel administratief gedoe was.

Rondlopen met een zak geld

Vroeger liep de havenmeester of beheerder rond met een grote zak geld, want passanten betaalden hem contant. Die zak met geld moest hij bij het havenkantoor of de gemeente inleveren. Nu dat dankzij AanUit.net niet meer nodig is, scheelt dat tijd, geld en gedoe, maar het voorkomt ook fraude, en het geeft beter inzicht in de geldstromen. Bovendien kan hij via de portal zijn haven goed in de gaten houden. Zo vertelde de havenmeester van Zwolle mij bijvoorbeeld dat hij ’s ochtends alleen nog maar even de ligplaatsen hoeft langs te lopen. De boxen die op groen staan, zouden vrij moeten zijn. Hij checkt dan even of die ook daadwerkelijk vrij zijn. Ligt er toch een boot, dan kan die ter plekke afrekenen via zijn tablet. Van de rest kan hij op zijn tablet zien of ze daadwerkelijk betaald hebben. Vroeger liep hij met een portemonneetje langs, dat is nu veel gemakkelijker en veiliger.

Gastheer en aanspreekpunt

Ook Erik Westenburg, een van de vier havenmeesters in de gemeentehavens van Harderwijk, is een tevreden gebruiker. Dankzij AanUit.net hoeft hij niet langer te leuren om geld, zoals hij het noemt: ‘Daarmee blijft er meer tijd over om op te treden als gastheer, om de mensen te ontvangen, ze uit te leggen waar ze de bakker en de supermarkt kunnen vinden en hoe het sanitair bereikt kan worden.’ Dat is ook precies waarom AanUit.net zo goed wordt ontvangen. Het scheelt de eindgebruiker een hoop gedoe met muntjes en pasjes, en de havenmeester kan weer doen waar hij of zij goed in is: gastheer en aanspreekpunt zijn. Met een geldbuidel lopen zwaaien, dat is verleden tijd.

Betalen met pin

Uiteraard zijn er ook mensen die in een haven of op een camperplaats aankomen, die de app van AanUit.net niet hebben geïnstalleerd. Dan kan de havenmeester of de beheerder van de camperplaats zelf de transactie voor de mensen uitvoeren en ze met pin laten betalen. Met een pincode, die per sms of mail wordt verstuurd, kan de bezoeker toegang krijgen tot het sanitair of gebruik maken van wifi. Maar ook toegang tot een camperterrein kan geregeld worden, ook voor bezoekers die de app niet hebben. Zo worden bijvoorbeeld de camperplaatsen in het Urkerbos en in Maastricht afgesloten met slagbomen. Is de bezoeker geen gebruiker van AanUit.net? Dan staat er bij de ingang van het terrein een betaalautomaat, daar vult de bezoeker in hoelang hij wil blijven en op het reçu dat hij ontvangt staat een unieke pincode waarmee hij het terrein op en af kan rijden. Die pincode is alleen geldig tijdens de verblijfsperiode waarvoor is betaald. Het gebruiken van de app is natuurlijk nog eenvoudiger, maar zo kunnen ze ook gasten ontvangen die de app (nog) niet hebben.

Eindeloos

Er zullen steeds meer producten en voorzieningen komen die je kunt delen en die je aan- en uit moet kunnen schakelen. Alles waar een vast huurbedrag aan gekoppeld kan worden, kunnen we via het backofficesysteem opnemen en afrekenen. Zo kan zelfs kanoverhuur of fietsverhuur via AanUit.net geregeld worden. De mogelijkheden van AanUit.net zijn eigenlijk eindeloos.?

Meer weten?

Wil je eens verder praten over AanUit.net en heb je ook de behoefte om eenvoudig te automatiseren? Heb je interesse in een van de andere slimme diensten van Involtum? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

nl_NLDutch