Gemak dient de passant. Én de havenmeester

Gemak dient de passant. Én de havenmeester

Met AanUit.net kunnen bezoekers van jachthavens, campings en camperplaatsen zelf hun verblijf, stroom en water afrekenen. In een van onze eerdere blogs vertelde de ‘founding father’ van AanUit.net, John Rosenbaum, hoe het allemaal begon. In deze blog laten we Erik Westenburg, een van de vier havenmeesters in de gemeentehavens van Harderwijk, aan het woord.

Tevreden passanten

In 2018, bij de opening van de nieuwe havens in Harderwijk, werd AanUit.net voor het eerst gebruikt. Erik: ‘Het neemt het niet-leuke deel van onze taak als havenmeester weg: het leuren om geld. Daarmee blijft er meer tijd over om op te treden als gastheer, om de mensen te ontvangen, ze uit te leggen waar ze de bakker en de supermarkt kunnen vinden en hoe het sanitair bereikt kan worden. De mensen die gebruikmaken van AanUit.net zijn over het algemeen heel positief. Het gemak van de app en de website van Involtum, het bedrijf achter AanUit.net, wordt heel erg op prijs gesteld. Dat zorgt voor een tevreden passant die merkt dat wij in Harderwijk meegaan met de tijd en vooruitstrevende middelen inzetten. Het voordeel voor de passant zit ‘m vooral in het feit dat je alleen betaalt voor het gebruik. Geen gehannes meer met muntjes of met pasjes waarvan je na een paar jaar het tegoed niet meer gebruiken kunt. Het gemak dient de passant. En zeker ook de havenmeester.’

Bekijk hier de film waarin Erik Westenburg vertelt over zijn ervaringen met AanUit.net.

Alle gegevens inzichtelijk

In het MijnInvoltum-gedeelte kan de havenmeester, op de tablet, checken welke passant heeft ingelogd en welke – nog – niet. ‘Daarover is een heel duidelijke en makkelijk te begrijpen presentatie voor ons beschikbaar’, vertelt Erik. ‘In MijnInvoltum kunnen we alle gegevens die de passant invult, controleren. Dat zijn onder andere de ligplaats, de naam van het schip en de lengte van het schip. In geval van calamiteiten kunnen we ook het telefoonnummer van de passant zichtbaar maken zodat we kunnen ingrijpen als er iets aan de hand is.’

Op naar optimale service en gemak

‘We hebben enige tijd terug zo ongeveer alle havenmeesters van de provincie Friesland op bezoek gehad maar ook havenmeesters uit Almere en andere plaatsen. We merken dat er inmiddels veel draagvlak is voor AanUit.net. Het mooiste zou natuurlijk zijn als alle havens in heel Nederland overgaan op dit systeem, zodat de passant steeds meer weet hoe AanUit.net werkt. Dan is de service naar de passant én het gemak voor de havenmeesters optimaal.’

Meer weten?

Wil je eens verder praten over AanUit.net of over een van de andere slimme diensten van Involtum? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Geef een reactie