Groeiversnelling dankzij investering van € 1 miljoen

Groeiversnelling dankzij investering van € 1 miljoen

Op 16 september, tijdens het Prinsjesfestival in Den Haag, ontvingen wij een investering van maar liefst € 1 miljoen van meerdere investeerders waaronder ENERGIIQ, het energie-innovatiefonds van de Provincie Zuid-Holland, dat wordt beheerd door InnovationQuarter. InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij die werkt aan strategische, economische en maatschappelijke impact voor Zuid-Holland. Met deze investering kunnen wij de ontwikkeling en uitrol van ons schakel- en afrekenplatform voor elektrische laadpunten en andere stroomvoorzieningen versnellen.

Op zoek naar bedrijven die impact kunnen creëren

Rinke Zonneveld, directeur InnovationQuarter: ‘Wij hebben sinds twee jaar, naast onze andere twee investeringsfondsen, een energiefonds, dat specifiek investeert in bedrijven die CO2 helpen terugdringen en die de transitie naar duurzame energie helpen versnellen. Daarbij zoeken we specifiek naar bedrijven die ofwel hier in de regio gevestigd zijn ofwel hier in de regio heel veel impact kunnen creëren. Involtum is daar een prachtig voorbeeld van. Een scale-up, een relatief jong bedrijf, met een heel mooi, goed schaalbaar product. Involtum loopt voorop in het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen voor IOT-toepassingen en hun product ontzorgt en helpt bij de versnelling van de omschakeling naar duurzame energie. Dat past natuurlijk heel goed in het plaatje van het type bedrijf waar wij naar op zoek zijn.’

Steeds strengere regels

Overheden in Europa stellen steeds strengere regels op om de uitstoot van CO2, NOx en geluid te beperken. Sinds wij in 2012 startten met het aanbieden van elektriciteit op rustplekken van vrachtwagens als alternatief voor milieuvervuilende dieselaggregaten hebben we ons schakel- en transactieplatform doorontwikkeld en beschikbaar gemaakt voor veel andere toepassingen. Zo kan het tijdelijk gebruik van stroom nu ook op bijvoorbeeld parkeerplaatsen, campingplaatsen, festivalterreinen en in jacht- en zeehavens afgerekend worden. Een van de nieuwste toepassingen van ons platform is de mogelijkheid om bij wasmachines van Miele in wasserettes per verbruik af te rekenen met de smartphone. Aanbieders van deelvoorzieningen krijgen van ons een volledige oplossing bestaande uit platform, backoffice, callcenter, betaalstraat, apps, websites, portals en de benodigde hardware.

Belangrijke bijdrage aan energietransitie

Wij zullen de investering van ENERGIIQ inzetten om een impuls te geven aan onze sales en marketing. Zo kunnen we ons platform verder uitbouwen, verdere groei stimuleren en expanderen in Europa. Rinke: ‘Onze investeringen doen wij op basis van onder meer onze ervaring met het management en onze marktverwachtingen; we kijken naar hoe we verwachten dat een bedrijf het de komende jaren gaat doen qua omzet en dat soort zaken. Maar we gaan een bedrijf waarin we investeren natuurlijk ook helpen hun groei te versnellen. Ook bij Involtum zullen we alle contacten die we hebben met bijvoorbeeld potentiële klanten, nationaal en internationaal, benutten om hun groei te versnellen.’

Meer weten?

Wil je eens verder praten over een van onze slimme diensten? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer.Lees volledige bericht van Provincie Zuid Holland.

Geef een reactie