Zelf je boot bouwen én goedkoop het water op

Zelf een sloep bouwen, dat is waarschijnlijk een droom van velen. Het is nú mogelijk om op een betaalbare manier je eigen boot te bouwen en ook op het water te genieten zonder honderden euro’s kwijt te zijn. Maak kennis met elektrisch varen met MienSkip van Stichting Elektrisch Varen Friesland [SEFF] en gepromoot door Abel Pleysier.

Of je nu twee linkerhanden hebt of heel handig bent, die boot is binnen handbereik. Dat is het concept waar Abel Pleysier Nederland mee wil veroveren. Als kleine jongen bracht Abel al veel tijd door op het water. Zijn eerste zeilbootje kreeg hij op z’n vijfde en alle vakanties werden doorgebracht op het water in Friesland. Het is dan ook niet zo gek dat de watersport in z’n bloed zit en al helemaal niet omdat hij uit een scheepvaartfamilie komt.

“Dus toen ik het ontwerp van de sloep in Sneek bij VripackDesign bekeek, was ik meteen enthousiast. Speciaal voor SEFF is het ontwikkeld. Op dat moment bedacht ik dat meer mensen hier echt wat aan hebben. Vooral omdat het milieuvriendelijk is en dit een waardevolle oplossing is voor het verlagen van de CO2-uitstoot en andere emissies. Daarnaast is deze manier van varen ook hartstikke stil. Een mooie mogelijkheid voor provincies om meer natuurgebieden open te stellen voor waterrecreatie.”

Voordelen

“Wat ook meespeelt is dat je als watersportliefhebber op een gegeven moment ook iets wil wat echt handig en bruikbaar is. Het concept van deze sloep is erg bruikbaar. Je kunt de boot immers zelf bouwen, ook als je minder handig bent. Dan bouw je samen met je buurman of vrienden. Op de werf gebouwd kan natuurlijk ook en de indeling en mate van afbouw is vrij. Daarnaast is het erg duurzaam en dat hebben we nodig in de toekomst.”

Waarom je deze sloep wilt bouwen:

  • Geen brandstoffen meer nodig
  • Geldbesparing; een dag elektrisch varen kost je 3 euro
  • Geluidloos over het water
  • Gevarieerder vaargebied; je hebt toegang tot de elektrische vaarroutes
  • Betaalbaar; je bouwt de boot zelf, met een groep of werf gebouwd
  • Eenvoudig; je koopt een bouwpakket van hout, staal, of aluminium en een uitgebreid pakket bouwtekeningen en handleidingen. De aandrijving kun je desgewenst laten inbouwen.

Boot opladen met AanUit.net

“Je boot opladen is ideaal omdat je via de app van AanUit.net stroompalen kunt reserveren en zelfs je navigatie kunt regelen. Tevens krijg je per maand één rekening van de elektriciteit die je hebt gebruikt met je boot. Dus geen gedoe met muntjes en kaartjes, want die raak je toch altijd kwijt. Dit concept wordt de toekomst. Op het moment dat je ergens in gelooft, dan ga je er voor. Natuurlijk met vallen en opstaan, maar samen lukt het om de pracht van het varen duurzaam, betaalbaar en milieuvriendelijk te maken.”

Nieuwsgierig geworden? Maak jouw jongensdroom werkelijkheid bij MienSkip en check bij AanUit.net waar de stroompalen voor elektrisch varen in jouw provincie geïnstalleerd kunnen worden. We zijn ook bereikbaar op +31 85 2012781 of stuur een e-mail naar info@involtum.com.

nl_NLDutch